Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen namnpublicerar alternativmedicinare

Publicerad: 1 april 2014, 10:28

Expressen har granskat alternativmedicinare som ställer "bluffdiagnoser" och publicerar idag namn och bild på flera läkare. KORRIGERAD


På sin blogg skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson: ”Avslöjanden om humbug, som att orakelmaskiner kan upptäcka allt, avfärdas ibland med att patienterna måste vara korkade om de tror på det som ju framstår som uppenbart knäppt. Men det är en inte särskilt empatisk inställning till människor som befarar att de är sjuka, eller som kanske verkligen är det, och därför är desperata. Jag tycker att man ska stor respekt för den som är drabbad och söker hjälp. Men jag tycker också, som ansvarig utgivare för en tidning som faktiskt år efter prisas för sin undersökande journalistik, att det är rimligt här att redovisa hur det går till när diagnoserna ställs och vilka som ställer dem. Inte minst eftersom de tar bra betalt.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.