Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen knaprar in på Aftonbladets mobila försprång

Publicerad: 29 januari 2015, 12:59

Nu är tidningen bara procentenheter från Aftonbladet när det gäller unika webbläsare i mobilen enligt chefredaktör Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

Mobil

Enligt Sifo Orvesto hade mobilsajten 923 000 läsare i genomsnitt per dag i december. En ökning med 106 procent jämfört med samma månad 2013.

Vecka 4 gick 3 857 110 unika webbläsare in på Expressens mobilsajt. En ökning med 171 procent jämfört med samma vecka 2013.

Motsvarande siffra för Aftonbladet är 4 902 026 unika webbläsare vilket betyder att nu väljer 44 procent av alla som läser kvällstidningar i mobilen Expressen.

”Det är den digitala tillväxten som gör att Expressen ökar totalräckvidden, men vi har väldigt mycket kvar att göra. Det säger Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör i en kommentar.

I Expressens siffror ingår trafiken för viralsajten Omtalat. I Aftonbladets siffror ingår inte dess motsvarighet Lajkat.

Ämnen i artikeln:

Mobil

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.