Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen-journalist anklagas för sexism

Publicerad: 22 november 2017, 08:05

Mannen ska ha uppträtt gränslöst, skickat vulgära sms och använt sig av olämpliga metoder mot kvinnor han haft kontakt med i jobbet.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSexism

Aftonbladet avslöjar i dag att en medarbetare på Expressen anklagas för att ha utsatt kvinnor han haft kontakt med i sin yrkesutövning för ovälkomna sexinviter, objektifiering och maktmissbruk.

Flera av de kvinnor som Aftonbladet haft kontakt med vittnar om att de upplevt obehag i sina kontakter med mannen. En kvinna beskriver hur Expressen-journalisten – samtidigt som han granskade den minister hon arbetade för – hörde av sig till henne med inviter:

”Han gjorde detta samtidigt som han granskade mitt statsråds kvitton och sa att det låg både i mitt och statsrådets intresse att jag gick honom till mötes.”

Expressen-journalisten kommenterar kvinnornas uppgifterna i ett sms till Aftonbladet:

”Det ingår i mitt uppdrag att söka kontakt med politiska företrädare både på och utanför arbetstid, och om jag vid något tillfälle har uttryckt mig eller skämtat på ett sätt som har missuppfattats är jag ledsen för det.”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenSexism

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.