Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen intervjuade mördarens mamma

Publicerad: 18 augusti 2011, 07:02

Efter domen i det uppmärksammade fallet där en 54-årig lärare blev ihjälslagen valde Expressen att intervjua den morddömdes mamma.


Den 20-årige mannen dömdes i måndags till nio års fängelse för den brutala dödsmisshanden av läraren. I Expressens intervju med den dömdes mamma säger hon bland annat att hon trodde att domen skulle bli grov misshandel eftersom läraren fortfarande levde när han lämnades i lägenheten. Hon säger också att sonen inte tycker att han mördat läraren. ”Han har inte gått dit för att döda, då skulle han ha stuckit kniven i honom”

Föräldrarna har tidigare valt att berätta om sin son, händelsen och deras upplevelse och känslor kring detta. När domen fallit var det naturligt för oss att kontakta föräldrarna, säger Per-Anders Broberg som var ansvarig utgivare på Expressen när publiceringen gjordes.

Finns det ett problem med att låta en anhörig försvara en brottsling, efter att dom har fallit?

Det kan det nog göra vid olika tillfällen och i olika sammanhang, men generellt sett ska man naturligtvis kunna lyssna på dömda gärningsmäns och deras anhörigas berättelse och därefter bedöma vikten av att låta dem komma till tals.

I den nu aktuella publiceringen såg jag inte något problem.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News