Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen gör stödpublicering för Hamza Yalcin

Publicerad: 15 augusti 2017, 06:34

Expressen publicerar i dag en text till stöd för den svensk-turkiska journalisten Hamza Yalcin som greps i Spanien förra veckan.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Artikeln av Hamza Yalcin, som är en av anledningarna till att Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan och Turkiet utfärdat en arresteringsorder på honom till Interpol, publiceras i Expressen på såväl turkiska som svenska. Det handlar om ett stycke ur en längre text som den regimkritiska turkiska tidningen Odak Dergisi publicerade 17 november 2016. Artikeln har enligt Expressen ”bearbetas lätt” innan den i dag når den svenska publiken.

Hamza Yalcin greps i en passkontroll i Barcelona, Spanien, för en och en halv vecka sedan. Bakgrunden till gripandet är att han står anklagad för terrorism i Turkiet och för det är han alltså internationellt efterlyst. Anklagelserna avfärdas dock av internationella pressorganisationer, vilket Medievärlden rapporterade om i går.

Via sin advokat har Hamza Yalcin lämnat in en överklagan där han kräver att han friges med en gång. Spanien har sedan gripandet den 3 augusti 40 dagar på sig att handlägga ärendet.

Läs också

Krav på frigivande av svensk-turkisk journalist

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.