Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expo plockar redaktör från Dagens Arena

Publicerad: 3 september 2015, 06:41

"Mikael Färnbo är helt rätt person för det här uppdraget". Dagens Arenas redaktör och grävande reporter går till Expo.


Ämnen i artikeln:

Dagens Arena

”Det är en oerhört spännande utmaning och jag är mycket glad för att ha fått den här möjligheten. Expo är den viktigaste rösten mot rasism och främlingsfientlighet och för ett öppet och tolerant samhälle. Jag hoppas att kunna bidra med mina erfarenheter som redaktör och grävande journalist”, säger Mikael Färnbo i ett pressmeddelande.

Redaktörsansvaret på Expo gäller både tidskriften Expo och nyhetssajten Expo Idag. Han ersätter Anders Dalsbro som går på tjänstledighet.

”Mikael Färnbo är helt rätt person för det här uppdraget. Vi är övertygande om att han inte bara kommer att förvalta vår publicistiska verksamhet utan att hans erfarenheter kommer att bidra till nya spännande idéer om hur Expo kan utvecklas”, säger Anders Dalsbro i en kommentar.

På sin tidigare arbetsplats Dagens Arena har han tagit ansvar för nyhetsarbetet och den granskande journalistiken. Dessförinnan har han arbetat på Dagens Arbete, Byggnadsarbetaren, Arbetaren och Expressen. År 2009 vann Mikael Färnbo det prestigefyllda priset Guldspaden och året därefter fick han ett hedersomnämnande av guldspadejuryn. Mikael Färnbo har också varit styrelseledamot i Föreningen grävande journalister.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Arena

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev