Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Eva Hamilton utses till hedersdoktor

Publicerad: 18 augusti 2015, 06:18

Mittuniversitetet utnämner Eva Hamilton till ny hedersdoktor: Hon förenar en framgångsrik publicistisk verksamhet med ett stort intresse för medieforskning och medieutbildning.


Ämnen i artikeln:

Eva Hamilton

Eva Hamilton, före detta vd för Sveriges television med en mångårig bakgrund inom journalistiken, har utnämnts till hedersdoktor vid Mittuniversitetet. I ett pressmeddelande beskrivs hon som en av de viktigaste svenska publicisterna och mediecheferna i vår tid.

Förutom Eva Hamilton utser Mittuniversitetet ytterligare fyra nya hedersdoktorer, däribland ishockeylegenden Peter Forsberg. Hederstiteln utnämns som ett uttryck för Mittuniversitetes uppskattning av framstående insatser inom något av universitetets områden. Den officiella installationen av hedersdoktorerna sker den nionde oktober.

Vi är mycket stolta över att kunna utse så framstående personer som har gjort stora insatser inom flera olika områden, säger Susanna Öhman och Hans-Erik Nilsson, båda dekaner, i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eva Hamilton

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.