Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

EU tar strid för Dawit Isaak

Publicerad: 10 mars 2016, 16:53

EU-parlamentet ställde sig bakom resolutionen som kräver att Eritrea släpper alla politiska fångar. Däribland Dawit Isaak som nämns vid namn i texten.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Detta är stort, för nu är det inte ett land som trycker på för hans frigivning utan en hel Europeisk Union, säger Fredrick Federley, c, EU-parlamentariker till Expressen.

Han har jobbat för att den svensk-eritrianske journalisten Dawit Isaaks namn skulle finnas med i resolutionstexten. Men han är inte den enda svenska EU-parlamentariker som gjort det. Även Marita Ulvskog, s, har ställt det kravet.

Förhoppningsvis kommer resolutionen att sätta press på kommissionen att ställa krav på Eritreas regering att genomföra demokratiska reformer och garantera respekten för mänskliga rättigheter. I ett första steg måste de politiska fångarna och fängslade journalisterna friges. Dawit Isaak har redan förlorat 14 år av sitt liv. Låt honom inte förlora ännu fler, säger hon till Expressen.

I dag kan EU ta ställning för Dawit Isaak

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.