Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

ETC växlar upp i Göteborg

Publicerad: 16 mars 2017, 11:46

Den 24 april går ETC Göteborg från att vara en veckotidning till utgivning fem dagar i veckan.


Ämnen i artikeln:

ETC

Tidningen behöver tio miljoner för att trygga verksamheten första året. Hittills har de fått låna 6 870 000 kronor av läsarna. Chefredaktör Hanna Strömbom är övertygade att de resterande pengarna ska ha kommit in innan första numret är ute.

– Vi startar inte dagstidning för att bråka med GP. Men jag får varje dag höra av folk hur trötta de är på den tidningen. Och det handlar ju om ledarredaktionens högergir och ägarnas ekonomiska svineri. Men oavsett är det knappast så att det behövs mindre riktig nyhetsjournalistik i Göteborg, säger Hanna Strömbom till den egna tidningen.

Sedan Arbetet lades ner för 17 år sedan har Göteborgs-Posten varit stadens enda dagliga morgontidning. Men tack vare crowfunding är nu det monopolet snart historia.

– Crowdfunding är ett nytt och fräsigt ord, men är välbeprövat sedan länge inom arbetarrörelsen. Det fungerar genom att privatpersoner lånar oss kapital. Till skillnad från bankerna betalar vi sedan tillbaka med tre procents ränta när vi får vårt presstöd, säger Johan Ehrenberg till den egna tidningen.

Ämnen i artikeln:

ETC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News