Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

ETC tvingas betala tillbaka presstöd

Publicerad: 20 juni 2018, 09:22

ETC-koncernen tvingas betala tillbaka presstödet för tre titlar. Totalt handlar det om drygt 8 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

PresstödPresstödsnämndenETC

Presstödsnämnden beslutade på sitt senaste möte att Dagens ETC, ETC lokaltidning i Umeå respektive Jönköping ska betala tillbaka presstöd. ETC Förlag AB ska återbetala 3 872 000 kr, ETC lokaltidning i Umeå AB 2 350 667 kr och ETC lokaltidning i Jönköping AB 2 155 083 kr. Tidningarna i Umeå och Jönköping är nedlagda.

Detta för att tidningarna enligt Presstödsnämnden har beviljats driftsstöd för 2017 med för höga belopp. ”Till grund för beslutet att bevilja stöd låg underlag som bolagen lämnat om antalet abonnenter. Det har vid en fördjupad granskning visat sig inte vara möjligt att knyta ett stort antal abonnemang till individuella beställningar och betalningar. Bolagen har därmed beviljats ett för högt driftsstöd”, skriver Presstödsnämnden.

Abonnemang ska vara individuellt beställda och betalda för att räknas, och den som söker presstöd ska kunna visa hur stor del av abonnemangen som uppfyller detta krav.

Beslutet går att läsa i sin helhet här.

Läs också

Johan Ehrenberg: Beslutet är felaktigt

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.