Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Erik Fichtelius lämnar UR

Publicerad: 10 december 2014, 13:41

Erik Fichtelius slutar som vd på UR till sommaren. Han fyller 65 år nu i december.


Ämnen i artikeln:

UR

”Förutsättningarna för UR är goda när företaget, precis som hela mediebranschen, står inför en genomgripande digital och mobil omvandling. Nu är det dags för nya steg i organisationsutvecklingen och det är ett arbete som måste ledas av någon som kan vara med på hela resan under många år. Därför är det här ett bra tillfälle för UR att börja leta efter en ny vd”, säger Erik Fichtelius i ett pressmeddelande.

Erik Fichtelius blev vd för UR 2009. Han är också ordförande i Utgivarna, intresseorganisation för Sveriges publicistiska medieföretag. Hans mandat som ordförande i Utgivarna sträcker sig till mars 2016.

Erik Fichtelius har arbetat inom public service sedan 1969. På Sveriges Radio har han varit Ekochef och innan dess allmänreporter och konsumentreporter. På SVT politisk reporter och kommentator på Aktuellt samt redaktionschef för 24 Direkt. Han har fått Stora Journalistpriset två gånger, 1984 och 2007. Han har även varit gästprofessor i journalistik vid Stockholms Universitet och är hedersdoktor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Mittuniversitetet.

Han lämnar formellt sitt uppdrag 15 augusti 2015.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

UR

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev