Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Engagerade läsare saboterade webbomröstning

Publicerad: 10 mars 2010, 14:19

Tidningen Östrans satsning på mikrojournalistik väcker känslor. Nyligen blev tidningen tvungen att stänga en webbomröstning.
Omröstningen blev hackad, säger Östrans chefredaktör Ulf Carlsson som trots tilltaget gläds åt läsarnas engagemang.


Ämnen i artikeln:

Östran

Sedan ett år tillbaka bedriver Östran lokalbevakning i stadsdelen Lindsdal. Två dagar i veckan har reportern Simon Karlsson i specialuppdrag att bevaka Lindsdal.

I vår ska tidningen, tillsammans med läsarna, utse Årets Lindsdalare. Läsarna kan rösta på ett antal kandidater, däribland ett par ungdomsledare.

I förra veckan reagerade Östran på att ovanligt många röster kommit in. I området bor cirka 6 000 personer och i slutet av veckan hade 9 000 röster lämnats.

Vi upptäckte att röstningen hade blivit hackad av några personer som ville göra allt för att just deras kandidat skulle vinna, säger Ulf Carlsson.

Han tycker att det är lite gulligt att läsarna känner ett sånt engagemang för tävlingen att de gör sig omaket att ta sig förbi tidningens säkerhetsrutiner för att puffa fram sin kandidat.

Östran har nu tillfälligt stängt omröstningen för att kunna rensa bort fuskrösterna. Ulf Carlsson räknar med att omröstningen kommer att vara igång senare under veckan.

Vinnaren utses i maj. Det går också att rösta via kupong i papperstidningen.

Östrans satsning på Lindsdal har också haft en positiv effekt på pappersupplagan.

Som så många andra backar vi totalt, men i Lindsdal märker vi en uppgång, säger Ulf Carlsson.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Östran

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.