Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Elisabeth Bäck får egen säljare

Publicerad: 24 september 2007, 11:40

När VLT anställer en säljare till nöjessatsningen Span hamnar den direkt under huvudredaktören Elisabeth Bäck. Det är för att få redaktion och annons närmare varandra, och för att öka fokus på att sälja för webb, säger Elisabeth Bäck.


VLT söker en säljare som ska bilda team med de tre journalisterna på redaktionen för Span. Nöjesinriktade Span finns i tidningen, på webben, och som webb-tv. Under hösten kommer en storsatsning på Span på webben, enligt Elisabeth Bäck. Den nya säljaren ska därför vara inriktad på att sälja för webben.

– Vi är fortfarande traditionella och tänker lite för mycket papper. Jag vill försöka få mer fokus på webben. Nu tar jag tag i det och så får vi se om det funkar, säger Elisabeth Bäck.

Span blir ett eget affärsområde med egna intäkter och kostnader.

– Det är bra för redaktion och annons att vara nära varandra, det finns mycket kraft i att bygga team med folk med olika arbetsuppgifter, säger Elisabeth Bäck.

Om den nya säljaren ska ha samma incitamentssystem som säljarna i den traditionella annonsorganisationen är inte bestämt än, enligt Elisabeth Bäck.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev