Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ekot namngav Virtanen av misstag

Publicerad: 20 november 2017, 10:50

Ekots lördagsintervju råkade namnge Aftonbladetjournalisten Fredrik Virtanen av misstag. Programledaren reagerade direkt i studion och nu är sekvensen bortklippt.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

När Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén intervjuades i Ekots lördagsintervju råkade programledaren säga Fredrik Virtanens namn under en ordväxling. Först blev det helt tyst ett tag och sedan förklarade hon att det var ett misstag och att Ekot har valt att inte namnpublicera honom.

– Ja det har vår ansvarige utgivare beslutat, så det var ett misstag. Vår utgångspunkt är att vi är försiktiga med namnpubliceringar, säger Ekots publiceringschef Klas Wolf-Watz.

Hur har ni hanterat det?

– Dels så hanterade programledaren det väldigt bra i sändningen där hon direkt sade att det var ett misstag och att han inte borde namngivits. Dels redigerade vi bort det i reprisen och i de digitala versionerna.

Borde ni inte ange att det är en redigerad version?

– Vi hade inte uppe det som en frågeställning i lördags, men det kan vi göra. (Uppdaterad 12.49: Nu finns en upplysning på sajten)

Är det svårare att hantera känsliga frågor i direktsändningar?

– Redaktionen har gjort precis som man ska, pratat igenom i förväg och kollat med mig vad som gäller för namnpubliceringar. Men direktsändningar är direktsändningar och då kan det ske misstag. Då gäller det att hantera dem. Och det tycker jag att de gjorde väldigt bra som hanterade det direkt i studion.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.