Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Efter polisanmälan mot Timell – åklagaren inleder förundersökning

Publicerad: 31 oktober 2017, 06:55

Den före detta TV4-medarbetaren Martin Timell har polisanmälts för en våldtäkt som ska ha inträffat på en personalfest 2008. Nu har åklagaren beslutat att inleda en förundersökning. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

TV4Martin Timell

I förra veckan beslutade TV4 att bryta allt samarbete med Martin Timell efter att det framkommit uppgifter om att han ska ha agerat sexistiskt, homofobiskt och rasistisk mot kollegor. Sedan tidigare stod det klart att alla program han medverkar i skulle lyftas ur tv-tablån.

Uppgifterna kommer från flera håll och har spridits i samband med den internationella nätkampanjen #metoo. Anklagelserna handlar bland annat om att Martin Timell ska ha utsatt kollegor för grova kränkningar. 

Nu polisanmäls han av en före detta kollega som anklagar Martin Timell för ett sexuellt övergrepp i en badtunna. Efter polisanmälan har åklagaren beslutat att inleda en förundersökning.

Martin Timell har i en intervju med Expressen medgivit att han betett sig olämpligt. Men händelsen i badtunnan ville han inte kommentera:

”Jag kommer inte att kommentera den här enskilda händelsen, det var så många människor inblandade där. Återigen – jag har gjort en jävla miss. Jag har missbedömt en stor del av mitt liv, och det är det jag måste göra något åt.”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Martin Timell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.