Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Efter påtryckningarna mot SVT MP stänger av presskontakt

Publicerad: 21 april 2016, 06:48

Inför gårdagens Aktuellt gjorde MP:s tillfällige presskontakt ett försök att tysta kritiken mot före detta bostadsministern Mehmet Kaplan.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I samband med onsdagens Aktuellt försökte Magnus Johansson, MP:s planeringschef på utbildningsdepartementet och tillfällig presskontakt för språkrören, påverka innehållet i programmet.

I programmet skulle riksdagsledamoten Jabar Amin (mp), som riktat stark kritik mot partiledningens hanteringen av fallet Mehmet Kaplan, medverka. Men i ett samtal tidigare under dagen mellan programledaren Anders Holmberg och MP:s Magnus Johansson erbjöd Johansson kritiska partiröster i utbyte mot att diskussionen om hanteringen skulle utebli.

Anders Holmberg reagerade med förvåning på uttalandet och förklarade att så inte skulle ske. Då svarade Magnus Johansson, enligt SVT: Okej, men du ska veta att vi kommer att knåda Jabar Amin under dagen. Han kommer inte att vara särskilt kritisk hos er.

Efter att händelsen uppdagats har Magnus Johansson stängts av från sina arbetsuppgifter:

Partiet och språkrören tycker inte det är acceptabelt om man som politisk företrädare försöka påverka medier i deras rapportering, säger Sara Ahlstrand till svt.se.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev