Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Efter P1-granskningen – Polisingripande bedöms vara dödsorsak

Publicerad: 15 december 2016, 07:38

Sinthu Selvarajahs död, som granskades i en P1-dokumentär, orsakades av polisingripandet. Den bedömningen gör rättsläkaren nu. Men polis och åklagare har beslutat att inte driva ärendet vidare.


Ämnen i artikeln:

P1Ekot

Den prisade P1-dokumentären Fallet Sinthu – död i slutet rum sändes i slutet av november förra året. I dokumentären granskar journalisterna Daniel Velasco och Bo-Göran Bodin omständigheterna kring 28-årige Sinthu Selvarajahs död i december 2014. Det var vid ett polisingripande i ett låst rum på psykakuten i Västerås som sjukvårdspersonalen upptäckte att Sinthu Selvarajah, som hade belagts med hand- och fotfängsel, hade slutat andas. I samband med P1-granskningen valde åklagaren att öppna förundersökningen igen.

Rättsläkaren Wolfgang Giebe har tidigare inte kunnat uttala sig men nu säger han till SR Ekot att han anser att det var polisernas ingripande som ledde till Sinthus död.

Men förundersökningen mot poliserna är nedlagd och den åklagare som har möjlighet att besluta om överprövning av polismål kommer inte att ta upp fallet igen, rapporterar Ekot.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

P1Ekot

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev