Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Efter larmen – medieutbildningar stoppas

Publicerad: 31 januari 2018, 11:46

Myndigheten för yrkeshögskolan stoppar två utbildningar på Medieinstitutet. Det efter att studenter vittnat om kränkande behandling och trakasserier.


Ämnen i artikeln:

Medieinstitutet

En extern utredning, som gjorts av jämställdhetsorganisationen Make Equal, visar att studenter på yrkeshögskolan Medieinstitutet har erfarenheter av att ha diskriminerats på skolan. Enligt dokument som Dagens Media tagit del av har dessutom Myndigheten för yrkeshögskolan stoppat två av skolans utbildningar.

Initiativet till den oberoende, externa granskningen tog Medieinstitutet efter att studenter vittnat om kränkande behandling och trakasserier i Dagens Nyheter i samband med höstens #metoo-rörelse. 311 av 953 studenter har deltagit i undersökningen. Resultatet publiceras på yrkeshögskolans hemsida.

Generellt visar utredningen att majoriteten av Medieinstitutets studenter upplever att studiemiljön är god, men svaren vid en specifik utbildning avviker. Där beskriver studenterna att de diskriminerats – och diskrimineringen ska, enligt Medieinstitutet, gå att koppla till en viss utbildningsledare och en extern lärare. Skolan har avslutat samarbetet med dessa två.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Medieinstitutet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.