Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Efter journalistmord – mexikansk tidning läggs ned

Publicerad: 3 april 2017, 07:23

Gårdagens papperversion av den mexikanska tidningen El Norte i Ciudad Juarez blir den sista. Det sedan våldet och hoten mot journalister i Mexiko ökat så till den grad att deras säkerhet inte kan garanteras, enligt chefredaktören.


Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Nyligen mördades Miroslava Breach, en av medarbetarna på El Norte. Innan hon sköts till döds arbetade hon med att granska gängen bakom den mexikanska droghandeln. Händelsen fick tidningens chefredaktör, Oscar Cantu Murguia, att fatta beslut om nedläggningen av printversionen, rapporterar AFP.

”Dödliga attacker och straffrihet för dem som ger sig på journalister hindrar oss från att fortsätta vårt arbete i frihet”, skriver Oscar Cantu Murguia i sin sista ledare.

”Allt i livet har en början, ett slut och ett pris att betala. Men om priset är våra liv, är jag inte beredd att låta ytterligare en journalist betala det.”

En digital utgåva av tidningen kommer att publiceras även fortsättningsvis.

Mexiko hamnar på plats 149 av 180 på Reportrar utan gränsers senaste pressfrihetsindex.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.