söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dubbla känslor för Sydsvenskans nya chefredaktör

Publicerad: 17 juni 2014, 06:10

Pia Rehnquist är glad för att hon fått förtroendet. Men tycker det är svårt att glädjas när beslutet också innebär att många kommer att förlora sina jobb.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Det är mycket blandade känslor i dag. Men i grunden är jag stolt och glad för att jag fick frågan, säger Pia Rehnquist, blivande chefredaktör på Sydsvenskan under förutsättning att Konkurrensverket godkänner affären mellan HD och Sydsvenskan.

I praktiken blir det ingen större skillnad för henne. Hon har varit ansvarig för det redaktionella arbetet i ett och ett halvt år.

Den stora förändringen blir att jag i och med det här blir en mer offentlig person och kommer att synas mer utanför tidningen.

Du blir inte ansvarig utgivare, hur ser du på det?

Jag tror att vi har hittat en modell som kommer att fungera bra. I praktiken blir det jag och Lars Johansson som kommer att leda det redaktionella arbetet. Och jag har jobbat med Lars Dahmén som ansvarig utgivare en längre tid så jag ser inga problem med det.

När fusionen blir verklighet kommer det att innebära ett 80-tal tjänster färre på den då gemensamma redaktionen. Hur den nya organisationen kommer att se ut och vilka tjänster som kommer att försvinna kan hon inte säga.

Men det är viktigt att säga att vi kommer att ha stor verksamhet i både Malmö och Helsingborg.

Hur stor kommer verksamheten att vara i Helsingborg?

Ja du, ställ samma fråga på åtta olika sätt men det blir ändå samma svar. Det kan jag inte säga.

Så blir Sydsvenskan/HD:s nya ledning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev