Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dubbelseger för VA

Publicerad: 23 oktober 2008, 04:34

Veckans Affärer utsågs både till Årets Tidskrift och Årets Tidskrift - nya medier när Tidskriftspriserna i går delades ut på Cirkus i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Pontus SchultzVeckans Affärer

Det var en mycket stolt Pontus Schultz, chefredaktör för Veckans Affärer, som fick kliva upp på scenen två gånger för att få blommor och diplom.
Första gången för segern i klassen Årets Tidskrift – nya medier där VA.se fick priset med motiveringen: ”Det här är bra. Besökarna inbjuds till delaktighet i en djungel av svårbegripliga frågor. Vinnaren använder klassiska metoder för kommentarer och interaktion med redaktionen, men tar samtidigt också nya grepp som etikettering av allt innehåll och framför allt personalisering. Ett uppdaterat index utifrån etiketterna hjälper användaren att skapa en snabb överblick av sajten.
Lägg därtill en tajt, snygg, välredigerad och ändamålsenlig form och juryn kan inte annat än instämma med vinnaren som själv påstår sig vara Sveriges modernaste tidskriftssajt – VA.se.”

Det var snart dags att gå upp igen på scenen för tidningen vann också i klassen fackpress under 50 000 exemplar med motiveringen: ”En tidskrift i tiden som på ett effektfullt och nytt sätt utvecklat både själva tidningen och sitt varumärke. Med nya okonventionella, kommersiella och samhällstillvända grepp, har tidskriften med sina kringaktiviteter blivit ett viktigt inslag i den aktuella debatten, inte bara när det gäller veckans affärer. Vinnare är – Veckans Affärer.”

Övriga vinnare:
Fackpress över 50 000 ex: Turist

Populärpress under 50 000 ex: Utemagasinet

Populärpress över 50 000 ex: Allers

Årets nya tidskrift: Eco Queen

Årets marknadsföringspris: Chic

Årets Journalist: Salka Hallström Bornold, Plaza Magazine

Årets krönikör: Thomas Engström, Fokus

Årets AD: Niklas Wendt, King Magazine

Årets Medierookie: Anton Gustavsson, Novell

Årets Medierådgivare: John Goliats – Mindshare

Årets skoltidskrift: Frizon, Vimmerby Gymnasium

Tidskriftsakademiens stora pris: Anne Ramberg, generalsekreterare Advokatsamfundet

Internationella Tidskriftsstipendiet: Helena Björck{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=2}

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.