Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DT:s prinsetta retar DT:s ledarsida

Publicerad: 22 april 2016, 07:19

DT:s förstasida i onsdags var vikt åt prinsfödseln och illustrerades med riksmarskalksämbetets kommuniké. Ett tilltag som sprider ett lätt löjets skimmer över tidningen, menar DT:s ledarkrönikör.

Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

DT:s ledarkrönikör Bo Ekman menar att utformningen av förstasidan visar att den ansvarige redaktören visade sig inte kunna hålla måttan. Han skriver också:

Det fanns många nyheter i måndags (sic) som förtjänade puffar på första sidan, inte minst Miljöpartiets djupnande kris. Även lokala medier har sitt ansvar för att bibehålla sans och måtta i de lokala nyheterna i relation till den vidare nyhetsbevakningen och naturligtvis vise versa. Det må gälla prinsfödslar, hockeymatcher eller vargjakter.

DT:s chefredaktör Carl-Johan Bergman säger i sitt svar att: När kungafamiljen får en ny medlem, och där ena föräldern dessutom kommer från Dalarna, är det en stor nyhet. Därför valde vi ytterst jag som ansvarig utgivare att vår förstasida skulle domineras av prinsfödseln. Hur man presenterar saken är givetvis en smaksak, men ingen kan ha undgått att något exceptionellt hänt. Därför publicerades riksmarskalksämbetets korta kommuniké. Effektfullt och lekfullt, vilket passar sig på en förstasida.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev