Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Drömmen om Bonniers streamingplattform går i kras

Publicerad: 18 april 2016, 12:10

Bonnier lägger ned planerna på den streamingplattform koncernen satsat mångmiljonsummor på, skriver Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Bonnier BroadcastingTV4Dagens MediaBonnier

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Dagens Media rapporterade i dag att Bonnier Broadcasting skrotar det dyra prestigeprojekt som skulle bli en plattform på vilken Bonnier tänkt samla delar av sitt rörliga material.

Projektet inleddes under 2014 och skulle mynna ut i en utmanare till andra streamingtjänster som Viaplay, HBO och Netflix. Men allt gick inte som planerat utan projektet har vid flera tillfällen drabbats av stora föreningar. Och nu uppger alltså källor till Dagens Media att projektet läggs ned. Medarbetarna ska ha informerats om beslutet i förra veckan:

”Uppskattningsvis är det ett 100-tal miljoner under ett och ett halvt år med ett 50-tal konsulter som investerats i det här projektet och kanske så mycket som ett tappat kalenderår på marknaden för TV4 och C More”, säger en person till Dagens Media.

Men att det skulle handla om en nedläggning av projektet tillbakavisas av TV4:s teknikdirektör Henri Caddeo. Enligt honom är det i stället en intern kurskorrigering. Men några nya tjänster är inte att vänta, däremot en kontinuerlig förbättring av de nuvarande tjänsterna:

De tjänster som finns om sex månader kommer att upplevas som nya tjänster, men lanseringen kommer att ske i etapper istället för i en big bang ”, säger Henri Caddeo till Dagens Media.

Att en lansering uteblir går också ut över ett 40-tal konsulter som arbetat med tv-projektet som nu får lämna bolaget. Någon fast personal ska inte drabbas.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev