fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dödshot mot fem reportrar

Publicerad: 3 september 2008, 06:34

Fem reportrar på Allehanda Media har utsatts för hot. En okänd person har skickat dem en mängd hotfulla sms-meddelanden, i flera fall direkta dödshot.
- Det är ett direkt angrepp på det fria ordet. Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Jimmie Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare.


Allehanda Media ger ut Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland.

Det första hotet skickades till en reporter på ÖA för några veckor sedan. Under den senaste tiden har ytterligare fyra reportrar utsatts för hot. Var och en har fått 3-5 dödshot skickade till sina mobiler, i flera fall riktas hoten också mot deras familjer.

Det rör sig både om allmänreportrar och sportreportrar och Jimmie Näslund ser ingen förklaring till varför just de fem reportrarna drabbats.

– De har inte varit på samma case, säger han.

Sms:en har skickats från ett oregistrerat kontantkort. Hoten har polisanmälts och polisens utredare Christer Sundelin säger till allehanda.se att han tror att det finns goda möjligheter att lösa fallet.

Allehanda Media har erbjudit medarbetare som känner sig otrygga att ta in på hotell. Via företagshälsovården kan den som känner behov av det få träffa en beteendevetare.

Liksom många andra tidningar har publicerar Allehanda Media mobilnummer till sina medarbetare.

– Vi för en diskussion om vi ska fortsätta med det eller inte, säger Jimmie Näslund.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev