Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dödlig vecka för journalister

Publicerad: 2 maj 2018, 04:35

I måndags förlorade minst tio journalister sina liv i terrorattacker och våldsdåd i Kabul. Det gör dagen till den dödligaste för journalister sedan 2001.


Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Måndagens dubbla självmordsattacker tog många liv i Kabul i Afghanistan. I den ena attacken utgav sig gärningsmannen för att vara journalist. I dådet miste minst nio journalister livet. En av dem som dödades var nyhetsbyrån AFP:s chefsfotograf Shah Marai. Men också reportrar från Al Jazeera och AFP.

På en annan plats, i provinsen Khost, sköts BBC:s reporter Ahmad Shah till döds på måndagen. Händelsen bekräftades av mediehuset på Twitter. Totalt dödades ett tiotal journalister under dagen, vilket gör den till den dödligaste sedan talibanernas fall 2001.

”Att så många journalister har dött i samma dåd har vi inte sett så länge jag kan komma ihåg. Det är fruktansvärt”, säger Jonathan Lundqvist, avgående ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige, till svt.se.

Läs också

Många journalister dödades i terrorattack

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.