Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN startar redaktion i Turkiet med Terese Cristiansson

Publicerad: 3 juni 2016, 05:15

Prisbelönta Terese Cristiansson blir DN:s korrespondent på den nya permanenta redaktionen i Istanbul.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Vid årsskiftet blir författaren och journalisten Terese Cristiansson en del av DN:s utrikesredaktion. Hennes arbete utgår från Istanbul där hon haft sin bas den senaste tiden och bland annat rapporterat för Expressen.

”Det viktigaste med utrikesjournalistiken är närvaron, att vara på plats och möta människorna som drabbas av olika världshändelser och sedan sätta in det i ett större världspolitiskt perspektiv. I bästa fall leder det till internationell granskande journalistik som kan förändra någons liv, säger hon till DN.

Terese Cristiansson har lång erfarenhet som utrikeskorrespondent och har bevakat Afghanistan och Irak för en rad tidningar och uppdragsgivare.

”Turkiet spelar en allt mer central roll i världspolitiken. Istanbul är en viktig plats att utgå från för att bevaka Mellanöstern, vare sig det gäller flyktingkrisen, kriget i Syrien eller relationerna med Europa och Ryssland. Med Terese säkerställer vi att DN har den bästa och mest relevanta bevakningen av regionen”, säger DN:s redaktionschef Caspar Opitz till den egna tidningen.

År 2004 utkom Terese Cristiansson med bokenen Himmel och helvete. Mord i Knutby (2004). Sedan dess har hon författat böckerna Hagamannen så våldtogs en stad (2006) och Talals hus. Bakom stängda dörrar i kvinnornas Gaza (2010).

I februari tilldelades hon Nils Horner-priset ”för att hon med mod och medkänsla tar oss med in i slutna sfärer och med stor kunskap rapporterar om vår tids ödesfrågor”.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev