lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN med i TU igen

Publicerad: 6 november 2015, 09:01

Dagens Nyheter går åter med i TU efter att ha stått utanför i tre år. Men det är oklart hur Dagens Industri gör. UPPDATERAD

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterTUSydsvenskanDagens Industri

Vid årsskiftet 2012/13 lämnade DN TU tillsammans med Dagens Industri och Sydsvenskan. Motivet var enligt DN:s dåvarande publisher Gunilla Herlitz att det gick att driva branschfrågor på ett annat sätt än i en branschorganisation.

Ett beslut som också innebra att DN under en period inte var med och finansierade det pressetiska systemet med PO/PON.

Hur det kommer att påverka organisationens ekonomi och om det kommer att innebära att en representant för Dagens Nyheter kommer att få en plats i TU:s styrelse är för tidigt att säga ännu, säger TU:s vd Jeanette Gustafsdotter.

Men jag är mycket glad över att DN går med i TU igen. Och vi ser fram emot ett bra samarbete.

Journalistiken i Sverige är satt under press från flera håll. I denna tid känns det särskilt angeläget för oss att visa att det är mer som förenar tidningsföretagen än som splittrar. Vi vill bidra till att stärka pressetiken och förutsättningarna för den professionella journalistiken i Sverige, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i ett pressmeddelande.

Hösten 2014 stod det klart att Sydsvenskan skulle gå med i TU igen. Kostnaden hade blivit lägre och organisationen hade börjat driva rätt frågor motiverade dåvarande vd Lars Dahmén beslutet.

Den enda av Bonniertidningarna som står utanför fortfarande är Dagens Industri och det kommer den att göra ett tag till.

Det är ingen jättestor fråga för oss, fast vi är öppna för att titta på det. Men jag kommer inte att göra något åt det så det får Lotta (Edling) på sitt bord när hon tillträder efter nyår, säger DI:s avgående chefredaktör Peter Fellman.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev