Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN lanserar hyperlokala nyhetsbrev

Publicerad: 4 oktober 2017, 06:18

Nu börjar Dagens Nyheter skicka ut lokala nyhetsbrev via e-post. DN:s redaktionschef Caspar Opitz berättar om satsningen.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterStockholm

Bakom idén står DN:s prisade datajournalist Kristoffer Örstadius, berättar Caspar Opitz, redaktionschef på Dagens Nyheter.

– Idén kommer från vår programmeringskunnige reporter Kristoffer Örstadius som började att bygga en robot som skriver texter utifrån information den tankar hem från kommuner, stadsdelsnämnder, polisen och en rad andra ställen. Den har sedan utvecklats här på DN och smyglanseras nu.

Från och med nästa vecka kommer DN:s prenumeranter att kunna anmäla sig till DN:s nya hyperlokala nyhetsbrev.

– Vi börjar med 36 områden i Stor-Stockholm och riktar det mot prenumeranter som bor där eller som tecknar upp sig. Breven innehåller några väldigt lokala nyheter och några som är gemensamma och berör alla stockholmare. Sedan får vi utvärdera och se om vi ska göra motsvarande satsning utanför Stockholm.

Varför gör ni det här?
– DN är ju en Stockholmstidning och vi tror att det finns ett stort intresse för hyperlokala nyheter. Bostadspriser, idrottsresultat, polisinsatser och mycket annat som rör det område man bor i. Själv fick jag till exempel i gårdagens nyhetsbrev två texter om hur det gått för division 3-laget i fotboll i min stadsdel.

Till att börja med går det ut ett nyhetsbrev i veckan.

– Sedan får vi utvärdera och se om frekvensen är bra eller om vi ska skruva upp, säger Caspar Opitz.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterStockholm

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev