torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN Kultur anklagas för ”angiveri”

Publicerad: 12 januari 2017, 09:30

Flera ledande högerskribenter har kritiserat DN Kultur för att ha pratat med Katerina Janouchs förlag om hennes uttalanden. Men de missade att Expressen var först.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


I ett inlägg på Axessbloggen skriver PJ Anders Linder att artikeln på DN Kultur är en av de märkligaste han läst på länge. Anledningen är att DN intervjuat Piratförlaget om författaren Katerina Janouchs kritiserade uttalanden i tjeckisk tv. ”Det är rena angiveriverksamheten. Något nytt och genuint obehagligt”, skriver PJ Anders Linder.

Men Expressen hade redan intervjuat förläggaren Ann-Marie Skarp på Piratförlaget om Katerina Janouchs uttalanden. Och även SVT och Omni har rapporterat om saken.

DN:s Kulturchef Björn Wiman skriver på Twitter till PJ Anders Linder: ”Utgår från att du korrigerar de bisarra konspirationsteorierna på din blogg” och fick svaret ”Vari skulle felet bestå? Att ni inte var först?”

Journalisten Andreas Ekström har publicerat en kommentar på sin Facebooksida, där han bland annat skriver: ”Tidningen Expressen gör vad man alltid gör när en politiker eller en idrottare har sagt något konstigt: man hör med partiet eller klubben. ‘Vad tycker ni om detta?’ Det är STANDARD att göra så. DN gör en bit på detta också, på nyhetsplats.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev