Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN höjer priset med 25 procent

Publicerad: 29 augusti 2017, 10:57

Från och med första oktober höjer Dagens Nyheter prenumerationspriset. Från 399 kronor i månaden till 499 kronor i månaden.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Den som vill ha Dagens Nyheters papperstidning sju dagar i veckan efter första oktober får betala en rejäl slant extra jämfört med i dag. Priset kommer att gå från 399 kronor i månaden till 499 kronor i månaden.

Det stämmer att DN precis kommunicerat ut en prisjustering för printprodukten, bekräftar Nicolas Larsson, Business devolpment manager på Dagens Nyheter i ett mejl. Men han vill inte gå in på hur justeringen ser ut i detalj. Inte heller vill han kommentera om andra delar av DN:s prenumerationserbjudanden också ska höjas men skriver att ”printläsare i Stockholm länge har haft ett väsentligt lägre pris än andra”.

”Prisjusteringens syfte är att dels parera ökade produktions- och distributionskostnader, dels att skapa ett ekonomiskt utrymme för att kunna satsa ännu mer på den redaktionella produkten och vår journalistik.”

En bakomliggande faktor är också DN:s tillväxt av digitala prenumeranter.

”Gällande prenumerationsutvecklingen är det ingen hemlighet att vi, precis som alla andra mediehus, ser en rörelse från papper till digital läsning. Det är generellt billigare att prenumerera digitalt än på papper.”

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.