Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN gör redaktionell jättesatsning

Publicerad: 11 september 2017, 04:55

Dagens Nyheter gör en redaktionell mångmiljonsatsning inför valåret 2018. Fler journalister ska anställas, bevakningen ska ske dygnet runt och nya digitala tjänster – däribland en faktagranskningstjänst – ska införas.


Ämnen i artikeln:

DN

Den redaktionella satsningen presenterades vid en intern DN-konferens på fredagen, skriver dn.se.

”I en polariserad värld med falska nyheter och ett uppiskat samhällsklimat är vi övertygade om att kvalitet och seriös journalistik har en avgörande roll att spela. Den redaktionella resursförstärkning vi nu planerar för är den enskilt största som DN gjort sedan lanseringen av en särskild Stockholmsdel 2011”, säger chefredaktör Peter Wolodarski.

I samband med satsningen ska tidningen rekrytera reportrar och redaktörer. Och den ökade bemanningen gör det möjligt med dygnet runt-bevakning. Samtidigt satsar tidningen på digital utveckling för att kunna presentera sin journalistik på ett attraktivt sätt.

Företagsledningen har i sitt förslag till budget för 2018 planerat för resursförstärkningen. DN:s styrelse fattar beslut om budgeten senare i höst.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.