Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN fälld av Granskningsnämnden

Publicerad: 19 januari 2017, 07:03

Tidigare har bara PO/PON granskat de rörliga inslagen på tidningarnas sajter. Men nu har Granskningsnämnden börjat göra det också. DN har där fällts för ”otillbörligt gynnande”.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterGranskningsnämnden

Granskningsnämnden har på initiativ från myndigheten för press, radio och tv börjat göra så kallade initiativbeslut, det vill säga granska inslag utan att det inkommit någon anmälan, av tidningarnas webb-tv-inslag skriver Journalisten.

I december fällde Granskningsnämnden ett inslag om en kommande biofilm på DN:s sajt för ”otillbörligt gynnande av kommersiella intressen”.

– Vi har tidigare haft starka invändningar mot att Granskningsnämnden försökt utvidga sitt verksamhetsområde till att inte bara omfatta traditionella TV-kanaler utan även tidningar. Vi regleras av tryckfrihetsförordningen, yttrandefrihetsgrundlagen och följer de pressetiska reglerna. Vi kommer att gå igenom det aktuella beslutet, men jag noterar att flera personer anmält sig som skiljaktiga – just med en liknande invändning som vi har haft, säger Caspar Opitz, redaktionschef på Dagens Nyheter, till Journalisten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev