Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN-chef polisanmälde DheN.se

Publicerad: 13 september 2012, 07:14

Sajten DheN.se har blivit polisanmäld av en chef på Dagens Nyheter. En anmälan som nu dragits tillbaka.

Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergDagens Nyheter

När DN:s publisher Gunilla Herlitz införde en policy mot ordet hen i nyhetstexter blev ett antal personer upprörda. Inte minst Oivvio Polite som i Journalisten förklarade varför han byggt en kopia av DN.se men där orden han och hon bytts ut mot hen.

sajten DheN.se publicerar han mejl från Dagens Nyheter där det står att upphovsrättsintrånget har polisanmälts och att det kan bli frågan om ersättningsanspråk.

I dagens tidning dementerar DN:s it-chef Charlotte Lindén det:

Vi har inte polisanmält tilltaget, men det är självfallet något som vi alltid överväger i sådana här situationer när upphovsrätten kränks. Vi ser allvarligt på när materialet som våra reportrar och fotografer har skapat förvanskas.

Men ärendenummer 0201-K271259-12 handlar om brott mot upphovsrätten och olaglig fildelning. Och är inlämnad av en chef på Dagens Nyheter.

En person gjorde en polisanmälan utan att ha mandat till det. Av missförstånd. Och den drogs tillbaka efter bara någon timme, säger DN:s redaktionschef Åsa Tillberg.

Att det i dagens tidning finns en notis med rubriken Dhen-sajt inte polisanmäld ser hon inget problem med då det inte var DN som stod bakom anmälan.

Men fanns det inte skäl att berätta att en DN-anställd gjort en anmälan men den dragits tillbaka?

Nej, det var ett misstag och vi vill inte hänga ut någon.

Fem chefredaktörer om ”hen”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev