lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Direktpress vd kritisk mot Resumés granskning

Publicerad: 29 december 2017, 10:55

Lokalpresskoncernen anser sig vara utsatt för smutskastning av konkurrenten Mitt i – vilken Resumé, enligt Direktpress vd Roland Tipner, gör sig till ett språkrör för. UPPDATERAD2

Ämnen i artikeln:

SegulahRoland TipnerMitt i

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I onsdags publicerade Resumé en artikel där lokalpresskoncernen Direktpress anklagades för ekonomiska oegentligheter, vilket Medievärlden rapporterade om. Uppgifterna byggde på en analys av revisionsbyrån Deloitte, som gjorts på uppdrag av konkurrenten Mitt i:s ägarbolag Segulah. Analysen visade, enligt Resumé, att Direktpress har försökt senarelägga eller dölja förluster, varför dess revisor nu anmälts till Revisorsinspektionen. Segulah har tidigare visat intresse för Direktpress men sedan de nya uppgifterna framkommit avbröts alla sådana diskussioner, berättade Segulahs grundare och ordförande Gabriel Urwitz för Resumé.

Direktpress vd Roland Tipner har tillbakavisat anklagelserna om brottsmisstankarna och är mycket kritiskt till Resumés publicering. I ett brev till tidningens chefredaktör skriver han att Mitt i-koncernen driver en kampanj med ”förtalsliknande utsagor” med syfte att skada – eller helt slå ut – Direktpress.

Genom publiceringen har Resumé gjort sig till språkrör för Mitt i, menar Roland Tipner:

”Det är trist att konstatera att Resumé under ett pågående disciplinärende mot revisorn, i Resumés så kallade ‘granskning’ gör sig till ett språkrör för Mitt i:s konkurrentattack på och smutskastning av Direktpress i stället för att kritiskt granska och ifrågasätta såväl påståenden som de bakomliggande syftena från Mitt i och dess ägare.”

Resumés chefredaktör Johan Såthe kommenterar Direktpress vd:s kritik i ett mejl till Medievärlden:

”Det är tyvärr vanligt att personer vi granskar har mycket åsikter på våra artiklar efter publicering. Detta trots att vi gett dem ett flertal möjligheter att reda ut allt innan publicering. Vi sökte Roland Tipner innan publicering, han valde att inte svara. De handlingar han saknar var inte offentliga vid vår pressläggning.”

UPPDATERAD2: Roland Tipner menar att det inte är korrekt ”Detta är inte sant!! Ingen från Resumé har sökt mig vid tiden för publicering, vare sig per mail eller på mobilen”, skriver han i ett mejl.

Roland Tipners brev publiceras i sin helhet på Resumés sajt. Längst ned på sidan svarar Resumés reporter Leif Holmkvist på kritiken.

Läs också

Direktpress anklagas för ekonomiska oegentligheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev