onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dilsa Demirbag-Sten prisas för sitt engagemang i ungas skrivande

Publicerad: 27 september 2017, 06:59

Journalisten och författaren Dilsa Demirbag-Sten tilldelas Astrid Lindgrens Världs stipendium för 2017 för hennes arbete med Berättarministeriet.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Utmärkelsen går till Dilsa Demirbag-Sten för att hon i sin roll som medgrundare av och verksamhetsansvarig för stiftelsen Berättarministeriet är ”en engagerad förespråkare för alla barns och ungas rätt till det skrivna ordet och till ett rättvist liv – oavsett vars och ens härkomst eller sociala bakgrund”, rapporterar TT.

Berättarministeriet grundades år 2011 av Dilsa Demirbag-Sten, Robert Weil och Sven Hagströmer. Det är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse vars ambition är att vara ett stöd för lärarna samt stärka och utveckla barnens språk i områden med hög arbetslöshet. I dag driver Berättarministeriet skrivarverkstäder för barn och unga i Södertälje, Husby och Hagsätra i Stockholm. I höst öppnas också den första skrivarverkstaden i Göteborg.

Astrid Lindgrens Världs stipendium instiftades 1987 och har sedan dess delats ur årligen. Priset går till en person som ”i Pippi Långstrumps anda använder sin kunskap och makt till att glädja och hjälpa barn”. Stipendiesumman ligger på 30 000 kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev