Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DI utsatt för ännu en it-attack

Publicerad: 22 mars 2016, 12:48

En ny överbelastningsattack inleddes vid lunchtid mot Dagens industri.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriDagens Industri

Den gångna helgen drabbades ett flertal svenska medier av en it-attack som tidvis helt slog ut deras sajter. Bland de drabbade fanns Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Dagens industri.

På tisdagseftermiddagen utsattes Dagens industri för ytterligare en överbelastningsattack, skriver digital.di.se, som tagit del av intern information till anställda på tidningen.

DI:s redaktionschef Jonas Jonsson bekräftar för TT att tidningen utsatts för en ny attack, men vill inte säga hur de vet att det rör sig om ytterligare en:

”Det vet vi. Jag kan inte gå in på några ytterligare detaljer, men vi vet det.”

Att publicera går bra, vilket gör att läsningen på sajten inte drabbas, men överbelastningsattacken har enligt Jonas Jonsson gjort att de fått stänga ned flera funktioner.

”Det är ett oroväckande läge att vi och andra medier blir utsatta för sådana här attacker med jämna mellanrum”, säger han.

Dagens attack ska, enligt uppgift till Di Digital, vara riktad mot just Dagens industri och inte mot samtliga av Bonnierkoncernens nyhetssajter.

Ännu finns ingen information om vem som står bakom attacken eller huruvida den går att koppla samman med helgens it-attack.

För några tusenlappar kan du sänka Nyhetssverige

Sajtattacken kom från flera länder

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.