Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DI satsar på papperstidningen: “Vår flagship store”

Publicerad: 7 december 2018, 07:02

Trots att alla tidningar är inne i en snabb omställning till digitalt väljer Dagens industri att hotta upp sin papperstidning, “Det är viktigt att också ge papperstidningen den kärlek som den förtjänar”, säger tidningens chefredaktör Peter Fellman.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriPeter FellmanDagens Industri

Under torsdagsmorgonen möttes DI:s pappersprenumeranter inte bara av gårdagens börsnyheter när de öppnade morgontidningen. Även en ny design fanns att skåda.

DI har gjort om tidningens etta och satt nya vinjetter. Men det är bara en början, säger Peter Fellman, chefredaktör för tidningen.

– Vi har i ett första steg arbetat med att förnya första sidan så att vi gör den renare, tydligare och mer modern. Sedan uppdaterar vi också vinjetterna i tidningen. Vi väljer att göra stegvisa uppdateringar under det kommande året för att se till att även printupplagan av Dagens industri är så modern och tilltalande som möjligt.

Varför gör ni den här satsningen på papperstidningen?

– Det är lätt att glömma papperstidningen i den digitala transformation som vi alla genomgår just nu. Men det är fortfarande så att papperstidningen står för en stor del av vår affär och den kommer sannolikt att göra under en rätt så lång tid framöver. Därför är det viktigt att också ge papperstidningen den kärlek som den förtjänar.

Peter Fellman säger att, trots digitaliseringen, så är papperstidningen fortfarande den kanal där de får störst genomslag.

– Papperstidningen har också fördelar som är svårare att nå i digital miljö som redaktörernas värdering och utgörning av nyheter. Du kan jobba med många element på ett uppslag i papperstidningen jämfört med på en första screen i mobilen. Dessutom är papperstidningen kulturbäraren av Dagens industri och kommer att vara det under lång tid, vår ”flagship store” helt enkelt.

Exakt hur många uppdateringar av designen som är att vänta vet inte Peter Fellman i dagsläget.

– Vi har inte slagit fast något precist antal men det kommer att komma några små trevliga överraskningar under det kommande året.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.