Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DI:s Mitelman hamnade i reklamfilm – av misstag

Publicerad: 24 maj 2019, 10:48

DI:s makroexpert Henrik Mitelman hamnade mitt i en annons för ett fondbolag. Men han var inte själv medveten om det och annonsen ska nu tas ned. "Det här var en överraskning för honom också", säger Di:s redaktionschef Jonas Jonsson


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

I en annons som publicerades i Affärsvärlden, som ges ut av Alma Talent Sverige, dök ett, för Di:s läsare, familjärt ansikte upp. Tidningens krönikör Henrik Mitelman intervjuade nämligen fondbolaget Rhenman & Partners vd om deras utmaningar.

”Se och lyssna på Henrik Mitelmans intervju med Henrik Rhenman i Rhenman & Partners senaste förvaltarintervju”, står det i inlägget som är märkt som annons.

Men det är inte ett annonssamarbete mellan fondbolaget och Henrik Mitelman – i stället handlar det om ett missförstånd, säger Di:s redaktionschef Jonas Jonsson.

– Han ska inte göra reklam och han var inte införstådd med att han skulle förekomma i det här sammanhanget. Annonsen kommer att tas ned, säger Jonas Jonsson.

Henrik Mitelman är inte anställd hos Di, utan arbetar på återkommande frilansavtal. Det gör att han också gör andra typer av samarbeten, men annonser är inte ett av dem, säger Jonas Jonsson.

– Mitelman har en gång i månaden lett interna seminarium åt fondbolaget som moderator. Då har de uppenbart tagit en sådan internfilm och gjort reklamkampanj av. Det tycker vi är olyckligt – sådant ska

Di:s profiler inte medverka i, säger Jonas Jonsson.

Påverkar det här ert förtroendet för Mitelman?

– Nej, det gör det inte. Mitelman är en väldigt duktig och bra medarbetare på Dagens industri. Dessutom skriver han om makro- och börsfrågor, han skriver inte om sådant som den här fonden jobbar med. Däremot är det viktigt att det är tydligt att han inte ska förekomma i reklamkampanjer.

Kommer ni att ändra era rutiner?

– Nej, inte med anledning av det här, men vi pratar hela tiden om vad våra frilansmedarbetare kan göra och inte göra – och det är individuellt för de olika frilansarna.

Medievärlden har sökt Rhenman & Partners utan framgång.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.