Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DI med i TU igen

Publicerad: 16 mars 2016, 06:21

Dagens Industri går med i TU igen. Nu är Bonniers samtliga morgontidningar åter med i organisationen. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

TUDagens Industri

I går blev det klart att även Dagens Industri går med i TU igen. Det berättade organisationens ordförande Raoul Grünthal i sitt hälsningsanförande på Årets Dagstidning.

DI lämnade TU vid årsskiftet 2013 tillsammans med DN och Sydsvenskan. Vid årsskiftet 2014/2015 gick Sydsvenskan med igen. Från årsskiftet 2015/2016 är Dagens Nyheter åter med i organisationen.

DI gör Sveriges bästa ekonomijournalistik och har en urstark position. Vi når fler än någonsin och ser efterfrågan på vår journalistik ständigt öka. Det känns självklart att använda den styrkan för att bidra till att, bland annat genom medlemskapet i TU, skapa ännu bättre förutsättningar för god journalistik. TU:s agenda och lobbyingarbete är angeläget för att skapa förutsättningar för fri och oberoende journalistik och starka, lönsamma och innovativa medieföretag, säger Lotta Edling, chefredaktör för DI i ett pressmeddelande.

Jag är tacksam och stolt för att TU nu har fått tillbaka samtliga dagstidningar som valde att lämna 2012. Men också att TU även under det senaste året har utökat antalet medlemmar. Dagens medielandskap blir mer och mer konvergerat och det är därför viktigt att fria medier är en stark enad röst, säger Jeanette Gustafsdotter, vd, TU i ett pressmeddelande.

 DN, DI och Sydsvenskan lämnar TU

Ämnen i artikeln:

TUDagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.