Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Det var ett jättesvårt beslut att ta”

Publicerad: 11 maj 2011, 06:21

Lars Dahmén har jobbat på olika positioner inom IDG sedan 1980-talet. 1 oktober bryter han helt ny mark när han tillträder som ny vd för Sydsvenskan.


Ämnen i artikeln:

IDGSydsvenskan

Det var ett jättesvårt beslut att ta på grund av det jag lämnar. Jag har varit på IDG hela mitt vuxna liv och varit med om en väldigt spännande resa. När en sådan här möjlighet dyker upp blir man kluven. Men det ska blir jättespännande, säger Lars Dahmén.

Vilka utmaningar står Sydsvenskan inför jämfört med IDG?

IDG:s läsare har alltid legat långt fram när det gäller teknik. Något som gjort att vi tidigt fått jobba med digitala intäkter och intäktsströmmar. När det gäller Sydsvenskan handlar det först och främst om att ta tag i den ekonomiska verkligheten, säger Lars Dahmén.

Hur ser Sydsvenskans framtid ut?

Sydsvenskan har en stark ställning med sina redaktionella produkter. Man äger sin marknad och förvaltar den på ett mycket framgångsrikt sätt. Det ser bra ut.

Lars Dahmén inledde sin karriär som reporter på Computer Sweden och blev sedan chefredaktör på tidningen. 2005 blev han koncernens vd och det fortsätter han att vara september ut.

Jag kommer att veckopendla till Malmö eftersom jag har familjen i Stockholm. Men det känns viktigt att bo lokalt, säger Dahmén.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

IDGSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.