lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Det kan komma en pekbok i kväll

Publicerad: 20 oktober 2010, 03:56

I kväll är det julafton för Applenördar. Steve Jobs kommer att presentera ett antal nyheter på företagets årliga event. Kanske blir det en ny MacBook med pekskärm.

Ämnen i artikeln:

AppleIpad

Omkring klockan 20 i kväll kommer Apples vd Steve Jobs att prata på företagets stora event i Cupertino i Kalifornien. På inbjudningskortet står det Back to the Mac. och man ser en lejonnos i företagssymbolen. Den enda rimliga tolkningen är att ett nytt OS presenteras, 10.7, och att det får namnet Lion.

Det surras också en hel del om att en ny MacBook Air. Mindre skärm och mer batteritid är stalltipset. Kanske, kanske också utrustad med pekskärm.

Du kan följa eventet live här:

I förrgår presenterade Steve Jobs Apples senaste kvartalsrapport. Och kraven på marknaden är skyhöga. Trots att försäljningen blev 1,5 miljarder dollar över det förväntade resultatet blev de så kallade aktörerna inte nöjda. En anledning är Ipadförsäljningen under perioden som stannade på 4,2 miljoner enheter. Marknaden hade förväntat sig 5 miljoner sålda pekplattor.

En lång, men läsvärd, artikel om vilka förväntningar som är realistiska när det gäller Ipad som frälsarkrans för medieindustrin är den här på Mashable.com. Bland annat så konstaterar man att en grundförutsättning för att kunna läsa nyheter på en pekskärm är att man äger en sådan. Och att det inte kommer att bli tal om att den typen av dator slår igenom på marknaden i någon större utsträckning innan tidigast 2013.

Och även om det är en hype kring Ipads så är det bara 13 procent av konsumenterna i USA som är intresserade av att köpa en sådan inom det närmaste året.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev