Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Den kungliga toplesskandalen växer

Publicerad: 17 september 2012, 06:08

Storbritanniens prins William och hans fru polisanmäler fotografen som tog de komprometterande bilderna som nu publiceras i ännu en tidning.

Ämnen i artikeln:

Storbritannien

Bilderna av prins Williams solbadande fru Catherine, hertiginnan av Cambridge, smygtogs med teleskop av en paparazzifotograf under parets semester i södra Frankrike. Prins William har reagerat starkt på intrånget i deras privatliv och det faktum att en fransk och en irländsk tidning, Closer och Daily Star, publicerat toplessbilderna ocensurerade.

Både kungahuset och den brittiska allmänheten drar paralleller till mediernas hänsynslösa behandling av Williams mor, prinsessan Diana. En tung delägare i Daily Star, mediebaronen Richard Desmond, meddelade i går kväll att han avslutar sitt engagemang i tidningen. Enligt Guardian fruktar nu de anställda att upp till 100 jobb kan försvinna och tidningens framtid tycks osäker.

Nu rapporterar brittisk press att ytterligare en tidning, italienska Chi, i dag tryckt toplessbilderna på hertiginnan. Det var Chi som för sex år sedan orsakade ett ramaskri när de bröt en oskriven medieregel och publicerade bilder på prinsessan Diana tagna minuter efter bilolyckan som orsakade hennes död. Både Chi och den franska upplagan av Closer ägs av Mondadori, Italiens största utgivare.

Hertigparet polisanmäler nu fotografen som tog bilderna och drar tidningen Closer inför rätta. Advokater som representerar kungahuset fanns i dag på plats i rätten i Paris för att kräva skadestånd av Mondadori och stoppa den fortsatta publiceringen av bilderna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev