Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Den döda kvinnan var Kim Wall

Publicerad: 23 augusti 2017, 04:03

Den döda kropp som hittades i vattnet utanför Köpenhamn i måndags är den försvunna journalisten Kim Wall.


Den danska polisen har via Twitter bekräftat att de har en dna-match. Innan den presskonferens som ska hållas klockan 9 i dag vill de inte gå ut med fler detaljer.
Den svenska journalisten Kim Wall lämnade Köpenhamn på aftonen torsdagen den 10 augusti i den ubåt som ägs av Peter Madsen. På natten slog hennes partner larm om att hon inte återvänt.

På fredagsmorgonen upptäcktes ubåten söder om den danska huvudstaden. Peter Madsen meddelade då via radio att farkosten var på väg tillbaka till hamn och att alla ombord mådde bra. Någon timme senare sjönk plötsligt ubåten och han räddades av en privatbåt.

Han uppgav senare att Kim Wall dött efter att det skett en olycka på båten och att sänkt kroppen i havet. Förra lördagen häktades han för vållande till annans död under särskilt försvårande omständigheter men att han även var misstänkt för mord, alternativt dråp.

I måndags upptäckte en cyklist en kropp utan armar, ben och huvud i vattnet utanför Köpenhamn. Kroppen har nu med hjälp av dna identifierats som den försvunna svenska journalisten.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.