Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Debatten om kommentarer fortsätter

Publicerad: 30 augusti 2011, 03:59

Diskussionen om kommentarsfältens vara eller icke vara fortsätter efter gårdagens besked att såväl DN som Expressen agerar mot det anonyma hatet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Även Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har nu gett besked om sin tidnings hållning. AB:s policy ändras och man inleder ett samarbete med Facebook för att få bort möjligheten att kommentera anonymt. I SVT:s Gomorron Sverige underströk Helin i morse att AB fortfarande vill ha läsarmedverkan, men att det inte fungerar i sin nuvarande form. Nu tittar man på andra sätt att skapa en levande dialog mellan redaktion och läsare. På sin blogg skriver Helin i dag att AB inleder ett samarbete med sin norska systertidning Verdens Gang för fortsatt utveckling av läsarkommentarer, i syfte att förbättra öppenhet och funktion.

Jan Helin, medieprofilen Robert Aschberg och Piratpartiets Anna Troberg diskuterade också näthatet i gårdagskvällens Breaking News i Kanal 5. Aschberg gick hårt åt de anonyma näthatarna, medan Troberg trodde att hennes vision om ett oreglerat Internet hade framtiden för sig.

SVT Debatt förordar riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) en aktiv dialog mellan tyckarna i kommentarsfälten och de folkvalda. Bloggaren Sofia Zettermark skriver ur ett annat perspektiv på samma sajt; de grova påhopp som frodas under nätets opinionmaterial fick henne att avstå från att skriva en debattartikel.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News