Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De vann Stora Radiopriset

Publicerad: 21 september 2012, 04:49

I går kväll var den årliga Radiogalan och Stora Radiopriset delades ut. Här är alla vinnare:


Årets Närradio: Radio Totalnormal 101,1 Stockholms närradio

Med närvaro och personligt tilltal, med berättelser och ämnen som berör har Radio Totalnormal tagit lyssnarna till sitt hjärta. Stor radiokonst i mindre format.

Årets Radiostation: Radio1 101,9 MTG Radio

Med ett öppet, rakt och enkelt tilltal tas angelägna ämnen upp till debatt. Det direkta samtalet skapar nyfikenhet och nerv. Radio1 har visat att kompetent pratradio har sin givna plats i den svenska etern.

Årets Morgonprogram: Äntligen Morgon Mix Megapol, SBS Radio

Med starka personligheter, kända gäster och ett spännande upplägg ger de sina lyssnare en härlig start på dagen. Äntligen Morgon i Mix Megapol är rappt, äkta i sin värme och humor och därför en av Sveriges största radioshower.

Årets Rookie: Linnea Wikblad P3 Sveriges Radio

Linnea Wikblad är en intressant och intresserad radiopersonlighet som inte ger sig förrän sista ordet är sagt. Allt och alla är lika viktiga. Passionen för radio glittrar i hennes röst. En ny stjärna är född.

Årets Musik: Klingan P2 Sveriges Radio

I sitt musikprogram låter Lennart Wretlind oss följa med på en världsomsegling till exotiska och avlägsna musikaliska hamnar. Radioprogrammet Klingan andas respekt, kunskap och kärlek och ökar förståelsen mellan människor från olika kulturer.

Årets Underhållning: Spanarna P1 Sveriges Radio

Ett radioprogram med skärpa och humor som betraktar omvärlden och framtiden med intelligens och känsla. Spanarna i P1 sätter sig aldrig över sin publik utan får den att känna sig klokare och smartare. Tack för spaningen!

Årets Reportage: Saudiaffären Studio Ett, P1 Sveriges Radio

När professionella radiojournalister nyttjar radiomediets alla möjligheter byggs dramatiken upp och en komplex historia blir begriplig. Saudiaffären är ett avslöjande i världsklass som skakade Sverige. Med signum Studio Ett i P1!

Årets Radioprogram: P3 Dokumentär P3 Sveriges Radio

Väl underbyggt, tempofyllt och med stort engagemang bjuder årets radioprogram unga lyssnare ett viktigt innehåll av högsta klass. P3 Dokumentär är driven, levande och brännande nutidshistoria i radioform. Skapad av många duktiga producenter och reportrar.

Årets Folkbildare: Micke Tornving förklarar Mix Megapol, SBS Radio

Kunnigt och koncist gör han svåra saker begripliga. Micke Tornving har ett pedagogiskt tilltal som på ett roligt och annorlunda sätt förklarar sammanhangen och de komplicerade frågorna. Folkbildning ut i fingerspetsarna, helt enkelt!

Årets Specialpris: Radiokorrespondenterna

Från världens alla hörn förmedlar de med stort engagemang nyheter, händelser och kunskap på ett alldeles eget vis. Och numera även med ungt perspektiv, Robin Olin, vår nya favorit! Hör upp när SR:s radiokorrespondenter med sina karakteristiska röster målar sin bild av verkligheten för miljoner radiolyssnare varje dag.

Årets Hederspris: Lasse Granqvist

Med en unik förmåga och nerv att förmedla det intensiva skeendet har han under lång tid tjusat de svenska radiolyssnarna. Hans inlevelse och sätt att referera har för svenskarna förhöjt upplevelsen oavsett om vi vann eller förlorade. Han är en sann och stor tillgång för radiomediet. Lasse Granqvist är en av våra största röster genom alla tider!

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev