Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De vann Gratistidningarns pris

Publicerad: 31 mars 2014, 06:44

I fredags delades Gratistidningarnas förening ut de årliga Grodden-priserna.


Grodden symboliserar stark växtkraft och en stadig förankring i det lokal kultur- förenings och företagslivet.  Priset har delats ut sedan 2007.

Årets vinnare blev:

Årets Gratistidning

Xtra Borås

Juryns motivering: I mycket hård konkurrens den tidning som står för den bästa helheten 2013. Relevant innehåll, modern presentation och form och en tydlig inriktning på hela produkten. Tidningen får högsta betyg på samtliga kriterier som har väglett juryn i dess arbete: helhetsintryck, läsvärde/upplevelse och utveckling/nytänkande.

Bästa Annons

ÖstgötatidningenHellbergs begravningsbyrå

Jurys motivering: Med varm humor i bildval och texter och förtroendeskapande professionalism i budskapet, undviker kampanjen för Hellbergs begravningsbyrå skickligt både påträngande sentimentalitet och torr affärsmässighet som är vanliga fallgropar för branschens annonsering

Bästa Foto

Ena-Håbo Tidningen – Klottraren

Juryns motivering: Mycket action, en väldigt levande bild. En berättande bild där rörelseoskärpan ger fart och liv till bilden. Vinklingen av kameran tillför rörelsen i bilden

Bästa Annonsorganisation

Ena-Håbo Tidningen

Juryns motivering: Ett tydligt fokus på målgruppen samt en kombination av print, webb och strategiska samarbeten har resulterat i en lyckad satsning på affärsområdet B2B

Bästa Digitala Initiativ

Markbladet – Klubb Markbladet

Juryns motivering: Genom att gå i bräschen för att utveckla den lokal-lokala handeln i tider av tilltagande konkurrens och i kombination med utnyttjande av de möjligheter som den digitala tekniken innebär har vinnaren skapat ett eget lokalt ekosystem som ger ett tydligt värde för alla parter.

Bästa Reportage – Sport, kultur, nöje

Nacka Värmdö Posten – Mitt kvarter

Juryns motivering: För en tidsresa i arkitektur och boendemiljöer. En förortshistoria som sällan berättas.

Bästa Reportage – Politik, samhälle, näringsliv

Markbladet – När misären kom till Kinna

Juryns motivering: För en djupgående porträttering av människorna som håller i tiggarstaven, för att ha beskrivit deras situation och satt fingret på varför vi egentligen borde vara upprörda.

Bästa Reportage – Personporträtt

Annonsbladet Dalarna – Resan från stäppen slutade på Tunaslätten

Juryns motivering: För en finstämd berättelse om en människa vars väg varit både krokig och lång.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News