torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De tävlar om Årets marknadsinsats

Publicerad: 17 september 2008, 06:51

En snygg och stilsäker lansering av ett helgmagasin. En omladdning av varumärket. Och en ansiktslyftning med hjälp av hela personalen. Läs om vilka medieföretag som slåss om Årets marknadsinsats i tävlingen Årets Dagstidning. (Uppdaterad)


SvD Min Helg
Juryns motivering:
”Att konkurrera om människors mest dyrbara tid är bland det svåraste man kan göra, särskilt om man agerar på en marknad där mediabruset ständigt skruvas upp. Genom att kommunicera snyggt och stilsäkert i alla upptänkliga kanaler (och några till?) går det dock att nå både människor och resultat. Svenska Dagbladets lansering av bilagan Min Helg nomineras därför till Årets Marknadsinsats!”

– Jättekul, det känns otroligt skoj, säger Karin Dahlgren, trainee inom annons- och affärsutveckling på Svenska Dagbladet.

Göteborgs-Posten/GP Scen
”Att få dagens fildelargeneration att närma sig något så mossigt som en prenumererad anrik morgontidning är ingen lätt match. Till att börja med måste man ladda om hela varumärket och skapa en trovärdig arena för mötet mellan tidningen och målgruppen. Då blir det ”the beginning of a beautiful friendship”. Göteborgs-Postens kampanj GP Scen nomineras därför till Årets Marknadsinsats!”

– Helt fantastiskt, vad glad jag blir. Tack vare ett optimalt samarbete mellan redaktion och marknadsavdelning har vi kunnat jobba på helt nytt sätt gentemot en målgrupp som är svår att nå, säger Åse Henell, ansvarig för redaktionell varumärkeskommunikation på GP.

Norra Skåne
”En ansiktslyftning genomförs normalt av en person, och sällan inför öppen ridå. Här gjorde man tvärtom en folkfest av det hela, med hela personalen involverad och halva stan på benen. En genomtänkt och välorganiserad satsning som gav många nya prenumeranter, en fräschare tidning och starkare laganda hos alla medarbetare. Norra Skåne nomineras därför till Årets Marknadsinsats!”

­ Mycket trevligt. Vi ville slå på trumman för att visa hur mycket vi har moderniserat tidningen. Det här stärker självkänslan, det visar att vi duger, säger Johan Krönmark, vd.

Priset delas ut på Nalen i Stockholm på kvällen den 25 september.

Juryn har bestått av:
Elisabeth Trotzig (ordförande)
Kenny Hallberg
Anders Westgårdh

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev