torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De tar plats i Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne

Publicerad: 19 september 2017, 05:23

Journalistikprofessorn Jesper Strömbäck och journalisten Afrah Nasser har utsetts till nya ledamöter av styrelsen för Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Jesper Strömbäck professor i journalistik och politisk kommunikation vid JMG. Det har han varit sedan 2016. Han är också gästprofessor vid centrumbildningen Demicom vid Mittuniversitetet. Och sedan flera år tillbaka ingår han i ledningsgruppen för Network of European Political Communication Scholars (NEPOCS).

Journalisten Afrah Nasser föddes i Jemen men bor i dag i Göteborg. Hon driver en blogg och är verksam som chefredaktör för onlinemagasinet Sana’a Review, som hon själv grundat. Hon har tidigare belönats med CPJ:s pressfrihetspris för sin rapportering om sitt krigsdrabbade hemland. Hon har också fått ta emot Publicistklubbens Dawit Isaakpris och Pennskaftspriset.

Sedan tidigare ingår Sara Stendahl (ordförande), Ulla Berglindh, Erik Blix, Anders Franck, Helena Lindholm, Maria Sköld och Daniel Poohl i styrelsen. Och förvaltare är Maj-Britt Anckar.

Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne arbetar för att ”främja tvärvetenskaplig forskning med syfte att stärka grundläggande demokratiska värden såsom tanke-, åsikts-, yttrande- och religionsfrihet. Stiftelsens strävan är att därigenom motverka sådana strömningar som undergräver dessa demokratiska värden och som bland annat kommer till uttryck i förföljelse av oliktänkande, våldshandlingar och rasism.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev