torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De ska leda Svenska Dagbladet

Publicerad: 21 december 2006, 13:24

När Lena K Samuelsson blir föräldraledig i mars ersätts hon av två personer. Mats-Eric Nilsson blir ställföreträdande ansvarig utgivare och kommer att leda redaktionens arbete. Ingrid Schoerner blir ansvarig för organisation och ekonomistyrning.


Redaktionschefen Mats-Eric Nilsson och administrativa redaktionschefen Ingrid Schoerner kommer att fortsätta göra vad de redan gör, men med utökat ansvar.
– Det ska bli roligt att få jobba ännu närmare Mats-Eric. Vi kompletterar varandra bra. Han har erfarenhet och tyngd på det redaktionella området, och jag när det gäller organisation och ekonomi, säger Ingrid Schoerner.

Blir ni mer av ansikten utåt i era nya roller?
– När vi tycker att det är viktigt att synas kommer vi att göra det. Det är svårt att säga om det kommer att bli så mycket oftare.

Ska någon fylla på i tomrummet efter er?
– Det är möjligt men inget är bestämt ännu, det kommer i så fall att ske i februari, mars.

Lena K Samuelsson kommenterar i ett pressmeddelande: ”Jag känner mig trygg med att lämna över ansvaret till Mats-Eric och Ingrid. De kombinerar lång publicistisk erfarenhet med omfattande kompetens vad gäller organisations- och ekonomifrågor. Tillsammans med redaktionsledningen kommer de under min ledighet att fortsätta arbeta offensivt med utvecklingen av tidningen och mediehuset SVD

Styrelseordförande Gunnar Strömblad kommenterar så här:
”Det är ett styrkebesked att vi kan lösa detta internt. Det visar att Lena K byggt en modern och kompetent organisation som inte är beroende av en enda person.”
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev