Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De ska göra Dagens Arena till en nyhetssajt

Publicerad: 15 april 2010, 07:34

LO satsar 4,5 miljoner på att bredda Dagens Arena som idag är en ledarsida. Nu har fyra redaktörer anställts för att förverkliga den ambitionen.


Ämnen i artikeln:

Dagens Arena

Som Medievärlden tidigare rapporterat satsar LO 4,5 miljoner kronor på att utveckla sajten.

Nu har Dagens Arena anställt fyra redaktörer med olika bevakningsområden:

Magnus Åsblad, 25, kommer närmast från Magisterprogrammet i Journalistik vid Uppsala universitet och praktik på Sveriges Radio P1:s Konflikt. Magnus har sedan tidigare en fil. kand. i internationella relationer från Göteborgs universitet, har frilansat för Arena Program och varit engagerad i den partifria vänsterrörelsen i Göteborg och Uppsala.

Mikael Färnbo, 28, kommer närmast från Byggnadsarbetaren och har arbetat för Expressen, Dagens Arbete, Mitt i och Arbetaren. Mikael belönades 2009 med en guldspade för Dagens Arbete-reportaget ”Vita dukar – svart tvätt”. Mikael har tidigare arbetat inom vården och på transitboende för ensamkommande flyktingbarn samt varit engagerad i globaliseringsrörelsen, klimatrörelsen och fackföreningsrörelsen. Mikael har läst korta journalistprogrammet i Sundsvall och har en fil. kand. från Estetikprogrammet på Södertörns högskola.

Victor Bernhardtz, 27, kommer närmast från FN:s Befolkningskommission (UNFPA) i New York och har arbetat för SVT, Sveriges Radio och RFSU, samt verkat som frilansande skribent och debattör. Victor har även arbetat som producent inom scenkonst och varit engagerad i queerfeminism och i den elevfackliga rörelsen. Victor har en fil. kand. i statsvetenskap vid Stockholms Universitet.

Yonna Waltersson, 28, kommer närmast från Europaportalen.se och har där främst bevakat frågor som rör miljö, europeiska länder utanför EU och jämställdhet. Yonna har också deltagit i olika projekt som formgivare, bland annat har hon formgett boken Överlev hemma! för Civilförsvarsförbundet. Yonna har en examen från Journalistik- och multimediaprogrammet på Södertörns Högskola och har även en fil. kand. i litteraturvetenskap.

Arenagruppen

Dagens Arena är en del av Arenagruppen, som är en partipolitiskt obunden  förening. Gruppen samarbetar med bland annat fackföreningar och  folkrörelser.

Förutom webbtidningen ingår bland annat tidskriften Arena, tankesmedjan  Arena Idé, kursverksamheten Arenauniversitetet och bokförlaget Atlas i  Arenagruppen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Arena

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev